17 Mayıs 2012 Perşembe

yalancı içli köfte

 Bu kadar peçete halkasını kullanabilmek için sofranın hazır olması lazımdı şimdiye kadar ama acemi aşçı önce peçeteleri hazırladı, sonra yemeği. . .Ne yapalım acemilik işte. . .
 Yemek tarifleri bölümümde sizlere tüm yaptığım yemekleri değilde, beğenilen, konuklarım tarafından tarifi istenen (belki nette başka yerlerde de bulabileceğiniz ama), kayda değer, denenmiş ve tastiklenmiş tariflerimi yazacağım. Umarım faydalanırsınız...











    Yalancı(patatesli) içli köfte (benim gibi gerçeğini yapamayanlar için)
 Bu tarifi ilk olarak gurbet ellerde, arkadaşımız Nur'un annesinin, yani hasret kaldığımız, bir anne elinden yediğimiz için çok lezzetli gelmişti. O zamandan beri ara sıra yapıyorum.
  İşte tarifi;
3 büyük patates
3 yumurta (2 tanesinin akını ayır)
2 su bardağı ince bulgur
kızartmak için sıvı yağ
tuz
 İçi için;
bol soğan
yağlı kıyma
çekilmiş ceviz içi
kıyılmış maydonoz
tuz, karabiber, kırmızı biber
 Patatesler haşlanır, sıcakken soyulup, patates ezeceği ile ezilir, içine ince bulgur ilave edilir. 20 dakika sonra içine her iri patates için bir yumurta kırılır (yeteri kadar ak ayırılır). Bulgur yumuşayınca yoğurulur, içi ince açılarak çanak gibi şekil verilir. İçine de iç malzemeleri sıra ile kıyma , soğan kavrulur, ceviz içi, tuz, baharatlar ve (soğuyup yağıyla sertleşince) maydonoz ilave edilir. Şekillendirilmiş patatesli harcın içine bastırmadan doldurulup kapatılır. Yumurta akına bulanıp kızgın yağda kızartılır.
 Afiyet olsun, sofralarınız bereket dolsun.








4 yorum:

  1. Beklediğim bir Tarifdi,cesaret edebilirsem ilk fırsatta deneyeceğim.tadı da mükemmeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun canım. Senin gibi Kayseriliye bu tarifler kolay gelir.
      sevgiler

      Sil
  2. eline saglik canim cok guzel gorunuyorlar, sanki yedim bunu be sende yillar once...

    YanıtlaSil