29 Mayıs 2012 Salı

çilekli rulo yaş pasta

 Çilek mevsimi olur da çilek kullanılmaz mı? Allah'ın verdiği nimetleri yerinde ve zamanında bol bol tüketmeli, ve paylaşmalıyız diye düşünüyorum.
 Gelelim tarife;
     Çilekli rulo yaş pasta;
 Pandispanyası için;
 5 yumurta(çok iri ise 4)
 4 (küçük kahve fincanı) fincan un
 4 fincan şeker
 1 fincan nişasta
 kabartma tozu
 vanilya
 Yumurta ve şekeri (elinizle dokunduğunuzda hiç pütür kalmayacak kadar) çırp. Unu ve nişastayı ekle, Mikserin 1. ayarında fazla değil, karışana kadar çırp. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde dök. 170 derecede yaklaşık 18 dakika pişir. (herkesin fırın ayarı farklı olabilir, üzeri kararmadan  çıkarın, pişerken fırının kapağını açmayın) Fırından çıkarınca ılıkken kağıdı ile rulo yap, yarım saat buzdolabında beklet. Buzdolabından çıkar, içini aç, kağıdı sıyır, içine;
 Kreması;
 1 litre süt
 1 bardak şeker
 3 kaşık un
 2 kaşık nişasta
 vanilya
 2 kaşık tereyağı yada margarin
 (bu krema yerine istediğiniz, çok akışkan olmayan herhangi bir beyaz krema da kullanabilirsiniz)
 Kremayı pişir, en son vanilya ve tereyağını ekle. (eğer krema koyu ise ocaktan almadan az süt ekleyebilirsiniz, ama şekil alabilmesi için çok da akışkan olmamalı)  Kremayı karıştırarak ılıt.
Pandispanyanın içine rulo yapınca taşmayacak miktarda kremadan yay, tekrar rulo yap. Eğer pasta yayılıyorsa, (çıkardığınız) kağıdı pastanın etrafına sar (gerekiyorsa bantlayın) dolapta tekrar beklet. Sonra üzerine kalan kremayı sür .
 Üstüne;
 1 paket Krem şanti
 1 bardak süt
 1 paket çilekli, ahududulu hazır sos(yarısını kullanmak yeterli)
 Su (sosu pişirmek için)
 Çilek
 Krem şantiyi soğuk süt ile çırp hazırla. Sosu su ile pişir(ılıt).En son Krem şantiyi pastanın üstüne sıva. Tırtıklı bıçak ile gelgit yaparak üstünü şekillendir.En üste sosu kenarlar dan damlayacak şekilde dök. Çilek ile süsle.
 afiyet olsun, sofralarınız bereket dolsun.


















4 yorum:

  1. ellerine saglik canim,gecenin bir yarisi rulo pastanla kesisiyoruz ,ben yicekmisim gibi bakiyorum bakiyorum sadece:(((

    YanıtlaSil
  2. Keşke sizlere de ikram edebilsem. Bir gün belki tanışma fırsatımız olurda yeriz karşılıklı. afiyetle :)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bu ne şimdi arkadaşım.bütün gün diyet uğruna sadece salata yedim.ahh şimdi pastayı görünce iştahım kabardı.ama neyseki yemiştim bu pastadan.gerçekten çok güzeldi.

    YanıtlaSil
  4. sen diyeti bir bitir, ben sana neler yapacağım. O günlerin hayaliyle biraz daha idare. . .:)

    YanıtlaSil