31 Ekim 2013 Perşembe

Acil kuş lazım olunca

 Uzunca bir zamandır almak istediğim kafes ve fenerleri zar zor bir araya getirince acilen kafesin içine kuş lazım oldu:)) Ben kuşu şimdi nereden bulayım derken, bulana kadar ben bunu kendim yaparım dedim ve yerli malı bir kuş ürettim.
 İskeleti iki midye kabuğunu birbirine yapıştırarak oluşturdum. Üzerini alçı ve beyaz tutkal karışımı ile kapladım. Baş oluşturdum. Üstünü de beyaz tutkal ve pamuk ile kapatarak tüylerle süsledim. Ayaklar telden tabii. Onu da birdal parçasına yerleştirdim. Bu arada bahsettiğim beyaz tutkal ve alçı karışımını son günlerde pek çok yerde kullandım. (ilave olarak ben bu karışımı nerede okumuştum diye düşünürken, Makasın Dansı bloğunun sahibi sevgili Serpil Hanım'ın bloğunda okuduğumu fark ettim sonradan. Ona da buradan teşekkürler. )Örneğin çocuk odasına yaptığım rüstik perdelerin aparatları çocuklar asıldığı için yerinden çıkmış ve yeri genişlediği için duvar vidayı tutamaz hale gelmişti. Bazı kişilere sordum ama bu soruna çözüm bulamadıklarını söylediler, aynı zamanda  stor perdelerin bazılarında da alçı tavanlarda sorun yaşamıştık. O boşlukları bu karışımla doldurup içine dübeli yerleştirdik, kuruduktan sonra çok sağlam bir yapı oluştu. Ahşap yüzeyler de de denedik ve sonuç aynı.  Çözüme ulaştıramadığımız bu sorunumuza kendimiz çözüm bulduğumuz için pek bir memnun olduk. Bu mucize ) karışımı biz çok sevdik:) Hani bu tarz sorunları olanlar varsa diye. . .
   Bilmem bir kuş için değer miydi bu kadar uğraşmaya?:)




 Tabi acizane cansız bir kuş yapmak için çabalayıp dudurken, insan oğlunun acizliğini, yaradanın yüceliğini tefekkür etmeden de duramadım.


 
 
 
 
 
 
 
Madem bu kadar bahsettim,  kafes ve fenerlerimi de göstereyim size :)
 

4 yorum:

  1. Vayyy gerçekten pek güzel bir kuş olmuş:))))))

    YanıtlaSil
  2. Uğraştığınıza değmiş çok güzel olmuş emeğinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil