Gelelim tarife;
1 su bardağı sıvıyağ,
1 '' pudra şekeri (üzerinden iki parmak eksik bırakıp toz şekerle doldurursanız daha kıtır oluyor),
Aldığı kadar un,
Yoğurun, şekil verin, 160, 170 derecede pişirin. Yaklaşık 10 dakikada pişiyor. Sararmadan fırından çıkarın. Kurabiyelerinizin her tarafı aynı sertlikte olacak (ortası yumuşak olmayacak şekilde). Sıcakken biraz yumuşak oluyor, soğuyunca forma girecektir.
İşte lezzet çatlamaları;
vayy tarif harikaymış böyle az yağlı kurabiyelere bayılıyorum.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTekrar hoşgeldin bloğuma Simgeciğim. Çok teşekkürler. Sevgiler. . .
Silo zaman bende bi tarif vereyim..1su bardk sıvıyağ
YanıtlaSil1poşet toz kremşanti
kabartma tozu aldığı kadar un..
mutlaka deneyın...
Tarif için çok teşekkürler, mutlaka deneyeceğim. Sevgiler. . .
Silkurabiyeler nefis görünüyor ellerinize sağlık,beğenmenize çok sevindim,afiyet şeker olsun..
YanıtlaSil(bu arada netteki sorundan dolayı bloğunuzu izlemeye alamadım yarın tekrar deneyeceğim:)
sevgiler..
Çok teşekkür ederim Reyhan Hanım sayenizde. . .Sevgiler.
Silbu kadarcık mı?? :) hem malzeme, hem de pişirme süresi ne kadar kısa. bundan pratiği olamazdı herhalde.
YanıtlaSileline sağlık, afiyet şeker olsun:)
sevgiler
Bu kadarcık sevgili Asortik. Gerçekten çok pratik. Dene ,memnun kalacaksın. Sevgiler. . .
Silbende yaptım bi erkek olarak çok güzel oldu teşekkürler tarif için saygılar..
YanıtlaSilAfiyetle yiyin, tarif herkesin yapabileceği kadar kolay gerçekten
SilBen de deneyeceğim tarifinizi gözüme çok güzel gözüktüler. :)ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDeneyin memnun kalacaksınız. Sevgiler:)
YanıtlaSilMerhaba tarifinizi yaptım ama biraz yağ kokusu geliyor gibi oldu yerken acaba üzerine tarçın serpsek dahada lezzetli olurmu, teşekkürler..
YanıtlaSilSevgili Özlem, kabartma tozu yok mu tarifte ? ben de deneyeceğim tarifi. Yazıyor da ben mi göremedim acaba? Yağsız oluşu hoşuma gitti. Teşekkürler . :)
YanıtlaSilEvet kabartma tozu yok. Sadece üç malzeme ile. Afiyetle yiyin.
SilPudra şkeri koymasak olmuyomu
YanıtlaSilPudra şekeri yerine toz şeker de kullanabilirsiniz ama şeker erimez. Çıtır çıtır hissedersiniz şekeri. Ama o da farklı bir lezzet verebilir. Denenebilir. Sevgiler.
YanıtlaSilama benimki yumusak oldu ndenki ?
YanıtlaSilBiraz daha un ekliyebilirsiniz belki:(
YanıtlaSiltarifiniz muhteşem. hem de öğrenciler ve öğrenci evleri için çok ideal. :)
YanıtlaSilAfiyetle yensin diye...:D
Sil