26 Mart 2013 Salı

Tahinli kurabiye (margarinsiz)

 Birkaç gün sonra gelecek olan misafirlerim için şimdiden yaptığım kurabiyelerim. Şimdiden yaptım çünkü uzun süre dayanabilen bir kurabiye, hemde içinde katıyağ yok. Katı yağın yerini tahin tutuyor bu kurabiyede. En azından susam yağı daha sağlıklı:) Bana göre sıradışı bir kurabiye.  Tahin tadını sevenler için tarif benden, denemesi sizden.
 
 

Gelelim tarife:
 1 su bardağı tahin,
 1 su bardağı sıvı yağ,
 1 su bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı çekilmiş ceviz ( miktar değişebilir),
 1 çay kaşığı kabartma tozu,
 Aldığı kadar un.
 Hepsini karıştırıp kurabiye hamuru kıvamında yapıp, 180 derecede pişiriyorsunuz, hepsi bu kadar. Biraz az tatlı bir kurabiye. Tadını daha çok isteyenler pudra şekeri miktarını arttırabilirler. Ben şekerin kurabiyeye verdiği çıtırtıları:) sevdiğimden azda şeker ekledim. Belki üzerine pudra şekeri de elenebilir.
 Afiyetle yiyin. Allah hepimizin sofralarına bol bereket verin. Amin.  



14 yorum:

  1. ozlemcimmmmmmm cok nefis olmuslar lezzetinden catlamislar banu ablada senin tarifinle yapmisya onlarda cok guzeldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maviciğim senden tekrar yorum almak ne güzel. Sık uğramaz oldun blog dünyasına:) Seni gözlerimiz arıyor.

      Sil
    2. cnm bnm uzun zaman oldu haklisin sen tasindin ben cocuklar derken ama kayitlarina bakmistim cnm diktigin perdelere hepsi cok guzel mutlulukla otur cnm ben firsat buldukca blogtayim cnm bnm opuyorum

      Sil
    3. Yine beklerim canım, sevgilerimle.

      Sil
  2. Teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. özlem merhaba.siteni yeni keşfettim,artık izleyicinim.bende öğretmenim ve 4 kız çocuk annesiyim ve bende evdeyim.ortak noktamız çokmuş dimi.olsun en güzeli çocuklarımızı kendimizin büyütmesi.sevgiler...(bende bloğuma beklerim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin bloğuma ne güzel ortak noktalarımızın olması. Bu konularda genellikle çok kesiştiğim arkadaşım olamıyordu maalesef:) tanıştığımıza memnun oldum. Tekrar görüşmek üzere. . .Sevgiler.

      Sil
  4. Bu kurabiyelerden annem de yapar gerçekten de çok lezzetli oluyorlar. Ellerinize sağlık misafirlerinizle keyifle yiyin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Esra, bende hem yapmayı hem de yedirmeyi seviyorum. Görüşmek dileği ile. Sevgiler.

      Sil
  5. Ağzım suladı:) İzlemeye aldım bloğunuzu. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloğuma. Sizin yakın takipçinizim zaten. Güzel dekorasyon paylaşımlarınızdan faydalanıyorum. Yine beklerim, sevgilerimle.

      Sil
  6. Margarinsiz un kurabiyeni denedim çook güzel oldu, bunu da deneyeceğim malzemeyi alınca, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu Hanımcığım, hoşgeldiniz bloğuma. Un kurabiyesini denediğinizi gördüm bloğunuzda. Ayrıca bloğumdan da bahsedip link vermişsiniz. Nezaketiniz için çok teşekkür ederim. Bu kurabiye de aynı kıvamda tahinli ve cevizli bir kurabiye. Diğerini sevdiyseniz bunu da seversiniz diye düşünüyorum. Sevgilerimle.

      Sil