26 Nisan 2012 Perşembe

takı kutusu
















 Yeni tamamladığım kutunun kapağına peçete uyguladım(peçeteler Bim'den). Alt pembe kısma ise peçete ve stencil uyguladım.Hala tam olarak stencilin püf noktalarını öğrenememiş olsamda stencilin doğal  görünümü hoşuma gidiyor.

2 yorum:

  1. Özlem hanım ben de boyama yapmak istiyorum henüz başlamadım.. googleda ararken sizin yaptığınız bu kutuyu gördüm.. bayıldımmm çok güzel olmuş.. bana ayrıntılı nasıl yaptığınızı anlatır mısınız ? adım Şule

    YanıtlaSil
  2. şule Hanım, ben de çok usta değilim ama anlatmaya çalışayım. Ham ahşap kutuyu zımpara ile hafif zımparalayıp akrilik boya ile beyaz veya kendi rengi ile boyuyoruz. Boyanın kıvamı koyu gelirse hafif fırça ucuyla sulandırabilirsiniz. Bu şekilde kuruduktan sonra bir kat daha boyamanız gerekebilir. İyice boya ile kapanınca istediğiniz renge boyuyorsunuz. Peçeteyi en ince katını ayırıp desenin etrafından kesiyorsunuz. Yapıştıracağınız yere tutkalı fırça ile sürüp peçeteyi oraya yapıştırıp, üzerine fırça ile bolca tekrar tutkal süsüyorsunuz. Dikkat edin peçete sıyrılmasın. Ben bu kutuda stencil de uyguladım ama bu uygulamayı birkaç çalışmadan sonra yapmanızı öneririm. Bu kutuda olmasa da olur zaten. Mümkünse önce su bazlı vernik ile vernikliyorsunuz sonra sprey vernik ile 3 , 4 kat spreyliyorsunuz.. Tüm bu malzemeleri ahşap malzeme satan yerlere sorarsanız onlar size vereceklerdir. Ayrıca renkleri karıştırarak kullanabilirsiniz. Tekrar sormak istediğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz. kolaylıklar diliyorum:)

    YanıtlaSil