24 Aralık 2013 Salı

Neye niyet, neye kısmet terzisi (kruvaze tunik)

 Bu aralar dikişe merak sardım. Her gördüğüm güzel modelin nasıl dikilmiş olduğunu düşünmeden edemiyorum. Ve nihayetinde ben de her dikiş sever gibi bir burda dergisi alıp, bir tunik modeli beğenip, başladım dikmeye. Biraz o kalıp çıkarma meseleleri oyaladı tabi. Ama sonuçta benim diktiğim ile model arasında hiç alaka yok. Model biraz belirmeye başlayınca, aslında şurası şöyle olsaydı, burası böyle olsaydı derken böyle bir şey çıktı ortaya. (Nedense genellikle farklı şeyler çıkıyor: )Hem acemi olup hem de kalıba sadık kalmayınca, biraz uğraştım tabi, ama sonuçta rahat kullanabileceğim bir tunik çıktı ortaya. Bu arada her karede farklı renk tonları yakalamayı başarabildiğim :) için her resimde farklı bir renkmiş gibi görünen tuniğin orijinal rengine en yakın olan resmi  ilk sıraya koydum.


 
 
Bu dikmeyi hedeflediğim tunik,
 
 
 

                                                Bu da ortaya çıkan,




Arkasına da zincirden bir kemer yaptım
 

 
 
 
                                       Bilmem iyi, bilmem kötü yaptım:)




 

10 yorum:

  1. Çoook güzel olmuş...Hem renkte harika...Bazen modellerle oynamadanda sonuç fiyasko olabiliyor...ama sonuç gerçekten harika olmuş....Güle güle giyin...Kendinizede haksızlık etmeyin...bence dikişte ustalık diye bir şey yok..sadece pratiği arttırılmışlık var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Sizin gibi ustalardan onay almak güzel:) sevgiler.

      Sil
  2. Çok güzel olmuş arkadaşım güle güle kullan.Modeli kendine göre uygulamış olman daha da etkileyici,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Serpil. sonuç fena değil ama daha pratik olabilmek için daha çok fırın ekmek yemem lazım:) Sevgiler.

      Sil
  3. Dikişten çok anlamam ama sizin yaptığınız daha güzel olmuş,rengide çok güzelmiş ellerine sağlık Özlemciğim.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtap Hanım ben de çok bilerek yapmıyorum aslında, sadece zorluyorum galiba:)

      Sil
  4. Merhabalar Özlem hanımcım bende dikisten anlamam ama sizin tuniginiz dergidekinden daha güzel olmus gerçekten ellerinize saglik :-)

    YanıtlaSil
  5. dikemke için başldığınız modelden daha hoş olmuş kesinlikle

    YanıtlaSil