8 Nisan 2013 Pazartesi

İstanbulda bahar (Emirgan korusu-lale festivali)

 Pekçok İstanbullu için çok da sıradan olan , heryıl birçok yerde birçok blogda rastladıkları ve hatta canlı olarak kolayca görebildikleri bu görüntüler, bizim gibi Anadolu'dan gelmiş ya da Anadoluda yaşayan pekçok kişi için sadece haber yada fotoğraflarda rastlanabilecek güzellikler aslında. Bundan altı ay kadar önce karmaşık duygularla geldiğim İstanbul hakkında, bu güzellikleri gördükten sonra bakış açımı değiştirsemmi acaba:))
Henüz tam olarak benimseyebilmiş değilim İstanbulu. . .Ama madem artık buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz, bu şanı yüce şehrin güzelliklerini görmeye çalışmakta fayda var diye düşünmeye başladık işin açıkçası. Ve kendimize çok yoğun olmasa da bir gezi-aksiyon planı oluşturmaya karar verdik. Bilmem ne kadar uygulayabileceğiz:) Bu sebepten  bende bloğumda ''az gittim, uz gittim'' etiketi altında bir gezi köşesi oluşturmaya karar verdim. Bu köşede bana güzel yada ilginç gelen kareleri göreceksiniz. Aslında pekçoğunuzun bildiği, gördüğü yerleri birde benim bakış açımla görün istedim.
                         İyi seyirler:)
 
 İlk görüntüler  renkleriyle, güzellikleriyle büyüleyen lale diyarı, Emirgan korusundan. Gitmeden önce çiçeklerin ve renklerin beni bu kadar büyüleyeceğini düşünmemiştim işin açıkçası. Geziden sonra da tekrar tekrar baktım bu güzelliklere ve görebildiğime şükrettim:)
 
 
 
 
 
 




 
 
 


 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 








 









 
 
 





 
 
 








 
 
 

8 yorum:

  1. Merhaba Özlemcim.
    Ellerine sağlık fotoğraflara bayıldımmm.. Kızımla birlikte bakmaya doyamadık. Özlemcim bloğunu severek takip ediyorum. İzlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin bloğuma teşekkür ederim güzel yorumun için Seldacığım. senin bloğunda da görüşmek üzere. . .

      Sil
  2. seviyorum bu mevsimi ben. gözler, yürekler şenleniyor adeta:))
    bizede yaşattığın için bu güzellikleri sağol özlem'cim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sevgili Asortik. Bu güzellikleri sizinle paylaşmak için adeta sabırsızlandım, bani o derece mutlu ettiler. İyi geceler.

      Sil
  3. Merhaba, blogu yeni keşfettim ve hemen geldim. Lale zamanı hep haftasonu yoğun iş seyahatleri yüzünden bi türlü gidemiyorum. Bu sene de yine aynı bakalım fırsat bulabilecek miyim? Resimler harika! Gidemesem de bu fotolara bakıcam artık;)

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin pia-set. Orada bulunmak çok güzeldi ama gidemesen de resimlerle de belki idare edilebilir:)) sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. İşte budur Özlemciğim,bence İstanbul seni büyülemeye başladı,sağlıkla ve güzellikle yeni resimlerini,mutluluk resimlerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Hesnacığım seni tekrar sayfalarımda görmek ne güzel :) Büyülenmeyi sabırsızlıkla bekliyorum:) Kim bilir bu büyüyü yakalayabilmek için belki de sizi bekliyoruzdur canım:) Sevgiler.

    YanıtlaSil