13 Ağustos 2012 Pazartesi

Bayramda misafirlerinize ikram edebileceğiniz meyve kokteyli

Ebu Hureyre radiyallahu anh'dan rivayetle,

"Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır."
                                                                                Hadis-i şerif

 Yarınki kadir gecesinin heyecanı sardı yine. . .
 Allahım, kadir gecesinin faziletine inanıyoruz ve senden bağışlanma diliyoruz. Bize bu gecenin hakkını vermeyi ve sonunda bağışlanmayı nasip et. Senden mağfiret beklenir. . .Amin.

                  Hepinizin kadir gecesi mubarek olsun.

 Bugün de bayramda misafirlerinize ikram edebileceğiniz farklı bir tarif vereceğim. Meyve kokteyli.








Tarife gelince,
 İki ayrı çeşit hazır konsantre meyve suyu, birinin açık renk, diğerinin koyu renk olması gerekir. Açık renk olanı damak tadınıza göre sulandırın, karıştırın (üzerindeki tarife göre yapıpınca genellikle çok sulu oluyor). Bardağa doldurun. Diğer koyu renk olanı sulandırmadan bir miktar içine döküm. O direk dibe çökecektir. Bu aşamadan sonra kesinlikle karıştırmayın, fazla sallamayın. Meyve kokteyliniz hazır. Ben karışık ve kayısı ile denedim. Koyu renk için ise nar suyu alıyorum. Mümkünse bilinen markaları tercih edin. Çok farklı kalitelerde konsantre meyve suyu ile karşılaşabilirsiniz. Zaten malum konsantre meyve suları, diğer meyve suları gibi sağlıklı değil. Ama sunumun ve lezzetin ön plana çıktığı zamanlarda şık bir ikram olacaktır.
 Bu tarifi, soda içine konsantre, ev yapımı veya  hazır meyve suyu içine konsantre ile de yapabilirsiniz. Ama ilk önce bir deneme yapmalısınız. Meyve suyunun yoğunluğuna göre konsantre dibe çökmeyebiliyor.

   Altaki renk geçişini görüyor musunuz? aynı geçişi tadındada hissedeceksiniz.



Size kolay gelsin,
 Afiyetle efendim:)

4 yorum: