1 Aralık 2013 Pazar

Keçe kumaştan yelek

 Kızıma keçe kumaştan diktiğim yeleği görüyorsunuz. Keçe kumaşta dikimi kolay bir kumaş, çünkü kenarlarını kıvırmak gerekmiyor. Kenarları sağlamlaştırmak için yine de kenarlara düz dikiş gittim. Omuzlarına da hazır  zımbalardan diktim. Benim hoşuma gitti. Fakat kızım biraz daha büyüse daha güzel duracak sanki:)).








4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık hoş bir tasarım.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Emelciğim. Yine beklerim:)

    YanıtlaSil
  3. rengine bayıldım, zımba detaylar çok zarif durmuş abartısız ve şık, ne kadar kumaş kullandınız ve aşamalarını biraz daha detaylı anlatırsanız sizden kopya çekeyim :))) ben de kendime böyle bir salaş yelek yapmak istiyorum, çok çok beğendim kızınız iyi günlerinde kullansın emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ,Sevgili Dilek, ben de acemi bir terziyim aslında, ama madem diktiğim şeyi beğendin:) anlatmaya çalışayım. Kullanacağın kumaşın eni iki kol ucu arasındaki uzunluğun iki katına yetiyorsa yeleğin boyu uzunluğunda kumaş alman yeterli. Zaten üç parçadan oluşuyor. Ben başka bol kollu bir hırkamdan kalıp çıkardım. Yani kağıdın üzerine serdim kağıda çizip kestim ve onu kalıp yaptım. Önleri biraz dar yaptım ve kenar kısımlarına yaklaşık 10 cm genişliğinde bir parçayı etek ucundan diğer etek ucuna kadar ( yaka dahil) diktim. etek kenarların biraz genişlettim. Zımbalar da biliyorsun düğme gibi dikiliyor zaten. Bilmem yeterince açıklayabildim mi. tekrar sormak istediğin şey olursa yazabilirsin. Ben de senin diktiğini görmek isterim. Şimdiden kolaylıklar dilerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil