15 Şubat 2013 Cuma

Haşhaşlı mercimekli börek

Bu aralar bloğuma çok vakit ayıramasam da bu güzelliği paylaşmadan geçemiyeceğim. Ablamın tarifi olan bu  böreği ilk yedim çok beğendim, ardından ilk gelen misafirlerime yaptım ve tabiki benim gibi onlarda çok beğendiler. Eğer sizde böreğin çıtırını seviyorsanız hemen deneyin derim. İşte tarif:
 İç malzemesi:
 Soğan sotelenir, içine haşlanmış, süzülmüş yeşil mercimek eklenir, ocağın üzerinde iyice suyu çektirilir. kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber, pul biber ilave edeilir ılımaya bırakılır. İç malzemesinin oranları tamamen sizin damak tadınıza göre değiştirilebilir.
 Her iki yufka için, bir yemek kaşığı haşhaş ezmesi ayran kıvamına gelene kadar sıvı yağla inceltilir. Bir yufkanın üstüne bu karışımdan sürülüp üzerine ikinci yufka serilir ve on iki dilime bölünür. İç harçtan yarım kaşık kadar içine konulup, sigara böreği gibi çok sıkı olmayacak şekilde sarılır. Üzerine de aynı harçtan sürülür, 200 pişirilir derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirilir, afiyetle yenilir:))




 

6 yorum:

  1. canım ziyaretin için teşekkür ederim akşehire geldiğinde tanışırız inşallah;) bloğunu çok beğendim ve takibe aldım sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Semacığım ben de görüşmek isterim ama yeni döndüm Akşehirden daha. Yaz döneminde inş. Sevgiyle kal. Görüşmek üzere. . .

    YanıtlaSil
  3. Bu benim en sevdiğim ve çok sık yaptığım bir börek bu. Bne sürekli ypıp buzluğa atıyorum . Acil misafirler için çok iyi oluyor :) Bne sadece soğan koymuyorum . Ama emeinim öylede güzeldir. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynepciğim yorumun ve ziyaretin için, tekrar beklerim. Sevgiler.

      Sil
  4. Farklı bir börek olmuş hemen kaydettim ilk fırsatta denemek isterim,ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin Mehtap Hanımcığım, memnun kalacağınızı tahmin ediyorum. Afiyetle.

      Sil