15 Ağustos 2016 Pazartesi

12 Ağustos 2016 Cuma

Yarım daireden salaş pardüse

 Oval yarım daireden oluştu bu pardüse. Hazır bir modelden bakarak diktim. Takibedenler bilirler salaş kıyafetleri çok severim. Uzun boylu olunca dar kıyafetleri yakıştıramıyorum kendime. O yüzden sıklıkla salaş şeyleri tercih ediyorum. Bunu da hazır bir kıyafete bakarak diktim. Çok kolay bir model. Oval yarım bir daireden oluşuyor. Kabaca şöyle ifade edeyim; ovalin uzun çapından ikiye bölündüğünü düşünün. Yarım bir oval parça var elinizde. O uzun yarıçapı oluşturan düz kenarı uçları ortada birleşecek şekilde katlıyorsunuz. Düz kenar omuzlara geliyor. Ortadan v yaka oluşturuyorsunuz. Kısaca kalıp bundan ibaret.  Merak eden olursa düz açılımını da resimleyip yayınlayabilirim.
İlham olması dileğiyle...
   Sevgiler...













10 Ağustos 2016 Çarşamba

Fileli pardüse

Gri renkli file ile krem rengi kumaşı birlikte kullandım. Krem rengi kumaş bir nevi astar görevini gördü. Tekrar dikiş konusunda eğitimim olmadığını hatırlatarak kusurlarımı gözardı edilmesini dilerim
 Sevgiler herkese...






  










9 Ağustos 2016 Salı

Efil efil yazlık elbise

İnce şifondan diktiğim astarlı elbise. Boyu bana bir iki cm  kısa geldi.  Kızım da nazlanıyor giymekte. Bakalım kime kısmet olacak:)














6 Ağustos 2016 Cumartesi

Salaş yazlık pardüse


Kızım için diktim bu pardüseyi. Malum gençler sade ve rahat kıyafetlerden hoşlanıyor. Ben de yazlık pamuklu kot görünümlü bu kumaştan salaş bir pardüse diktim.


Temel beden kalıbından diktiğim pardüseye kol altından başlayarak verev gelen yamuk baklava dilimi gibi bir parça ekledim. İki de cep tabiiki. Cepleri biraz bol dikerek torba görünümü verdim.


Yanlardan baklava dilimlerini uçları aşağı sarktığı için asimetrik bir görüntü oluştu.


Güzel günlerde giysin kuzucuğum. 
İlham olması dileklerimle. ...