20 Şubat 2013 Çarşamba

Yeni bir perde daha

Bizde işler öyle ağır işliyor ki aynı odanın diğer bir perdesini dikene kadar bir ay geçiyor üstünden. Daha önce yayınladığım buradaki perdeye kombine olarak diktim bu perdeyi. Yani aynı odada kullanılacak. Aynı odada iki perdenin deseni neden değişik diye düşünebilirsiniz aslında. Ama aradaki uyumu sağlamak için çalışmamın devamını izleyin diyorum:))
 
 


 Çatıdaki eğimden dolayı üçgen perde olmalıydı. Bazı perdeciler zor bir çalışma olduğu için dikmediklerini söylediler. Dikenler de normal perdeye göre daha yüksek fiyata dikiyorlardı. Ben de zaten önceden bu küçük pencereleri gözüme kestirdiğimden kolları sıvadım yine. Hem eğim verip hem pile yapmak biraz komplike görünüyor ama biraz düşününce aslında çok da zor olmayacağını anlayabilirsiniz. Şöyle ki, önce pile yapılıp sonra eğimli kesiliyor. Bu kadar basit aslında.




 
 
 
 
 
 
Perdeyi çerçeveye cırt ile taktım. Perdeciler eğimli perdeleri öyle yapıyorlarmış. Cırtın bir tarafını scilikonla çerçeveye yapıştırdım, diğer tarafını da perdeye diktim.
 Kenar bantlarını da aynı şekilde cırt ile yanlara tutturdum. İşte bu kadar!
 
 

15 Şubat 2013 Cuma

Haşhaşlı mercimekli börek

Bu aralar bloğuma çok vakit ayıramasam da bu güzelliği paylaşmadan geçemiyeceğim. Ablamın tarifi olan bu  böreği ilk yedim çok beğendim, ardından ilk gelen misafirlerime yaptım ve tabiki benim gibi onlarda çok beğendiler. Eğer sizde böreğin çıtırını seviyorsanız hemen deneyin derim. İşte tarif:
 İç malzemesi:
 Soğan sotelenir, içine haşlanmış, süzülmüş yeşil mercimek eklenir, ocağın üzerinde iyice suyu çektirilir. kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber, pul biber ilave edeilir ılımaya bırakılır. İç malzemesinin oranları tamamen sizin damak tadınıza göre değiştirilebilir.
 Her iki yufka için, bir yemek kaşığı haşhaş ezmesi ayran kıvamına gelene kadar sıvı yağla inceltilir. Bir yufkanın üstüne bu karışımdan sürülüp üzerine ikinci yufka serilir ve on iki dilime bölünür. İç harçtan yarım kaşık kadar içine konulup, sigara böreği gibi çok sıkı olmayacak şekilde sarılır. Üzerine de aynı harçtan sürülür, 200 pişirilir derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirilir, afiyetle yenilir:))